Welcome to Mastersoc!

"Енергоатом" з третьої спроби купив турецькі електробуси на 270 мільйонів замість дешевших українських

електробус

Відокремлений підрозділ "Атомпроектінжиніринг" НАЕК "Енергоатом" за результатами проведеного тендеру підписав договір з офіційним дилером турецької компанії Temsa – ТОВ "Авто-Регіон" – на постачання 10 електроавтобусів та п’яти зарядних станцій до них на загальну суму 269,6 млн грн (з ПДВ).

За даними у системі Prozorro, відповідну угоду уклали 9 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його умовами, 10 електроавтобусів АR-Temsa Avenue Electron мають бути передані замовнику до 30 квітня 2024 року, а п’ять зарядних станцій прискореного типу Vestel на 11,8 млн грн (з ПДВ) – до 30 листопада цього року.

Техніка мала бути поставлена у Вараш, де розташована Рівненська АЕС.

Як повідомлялося, це вже третя спроба "Енергоавтома" закупити електробуси саме турецького виробництва – перші два тендери, в яких також брали участь львівське ТОВ "Завод "ЕлектронМаш" та "Авто-Регіон" були визнані такими, що не відбулися.

При цьому "ЕлектронМаш" на останньому тендері пропонував автобуси власного виробництва з рівнем локалізації власного виробництва "Електрон" (рівень локалізації понад 40%) та польські зарядні станції Enika за 174 млн грн (без ПДВ), тоді як "Авто-Регіон" запропонував електробуси Temsa (з локалізацією 15,98%) та зарядні станції Vestel майже за 234,5 млн грн (без ПДВ).

Замовник неодноразово відхиляв пропозиції "ЕлектронМаша", однак компанія неодноразово успішно оскаржувала своє відхилення. В останньому тендері, незважаючи на частково задоволені Антимонопольним комітетом скарги на дискримінаційні умови, заявку українського виробника також відхилили.

"ЕлектронМаш" вказував, що технічні характеристики предмета закупівлі виписані замовником під одного виробника, і єдиним учасником у цьому випадку може бути лише "Авто-Регіон".

ТОВ "Авто-Регіон" зареєстроване у Києві у 2004 році, основна спеціалізація – торгівля автомобілями та легковими транспортними засобами. Компанія на 100% належить її директору Дмитру Гайдамаху.

У 2022 році дохід компанії склав 656,3 млн грн, чистий прибуток – 41,3 млн₴




Экспертно

Поиск

Теги